Tuesday, December 20, 2011

super-duper EXITED

malas nk ckap byk.
wa ngah super-duper exited nih.
nk handle satu projek besar.
jgn tnya apa.
sbb xmula pn lg.


okbai!


f/n:ya ALLAH ya tuhanku..permudahkanlah urusan hambamu ini. amin. (:
live life and go crazy!

Tuesday, December 13, 2011

ya allah...ya tuhanku...
wa rsa cm nk tnya lu lah kn...penah x satu masa lu rsa sgt busan?rsa sgt xda mood nk wat keja?rsa sgt mls nk bertegur org sekeliling?rsa mcm nk pegi berjalan2?n tetba rsa nyampah ngn org?penah x lu rsa suma nih??hurmm well wa bkn tkt penah jeh tp mmg ari2 rsa mcm nih dowh!hahahaha teruk kn. atceli lu if ada rsa cm nih tiap2 ari mmg sgt x bgus tuk kesihatan diri dan keluarga. boley mendatangkn mudorat pd msa hadapan. heeee

dan disebabkn ada perasaan mcm yg wa sebutkn td lah wa jd xda idea wat to say kali nih..sbb tu mencarut ntah pa2. hurm..skrg nih dlm kepala otak batu wa nih asyik pk nk blk tdoq jeh..pdhal bwu jam 3.14pm (refer screen). dr pg rsanya almost 3-4 kali jgk lah turun bwah jz sbb busan nk mampus. walaupn dr pg wa mls nk wat keja wa tetap jgk mls nk updated entry.slalu da lewat bwu terhegeh2 nk setat.pehtu t kui 5 xsempat siap pehtu x sempat pos.mmg tu lah pangai wa tiap kali nk update.haish!

skrg ni wa rsa sgt LONELY lah. yes im so lonely..i hv nobody.....eh tetba. tp btol lah wa rsa sgt sunyi sgt.walau dikelilingi kwn2 ofis yg gla. walau ada adk, kakak terangkat. walaupn ada mummy yg terlebeh amek berat. wa tetap rsa jiwa yg kosong sekarang. part mna yg kosong tu msih x dpt dikenalpasti. hehehe...

sungguh. kadang2 wa seniri xtwu apa yg wa nk senaqnya. mcm2 beligat dlm pala otak fikir tentang mcm hal dunia yg x pnah nk habeh. fikir pasal teman hidup vs jejaka idaman yg x muncul2. fikir sai kerjaya yg sgt tdak mencabar fizikal. fikir sai duit poket yg tak pernah cukup. dan mcm2 lah. sgt tidak bersyukur kan wa??ya allah. insaf jap.

patutnya wa kena bersyukur dgn nikmat yg wa kecapi skrg kn?ada family yg walau x snang mna tp hepy jeh. ada kwn2 gila yg sentiasa bergelak ketawa. ada kerja walaupn xtinggi sgt tp sekurangnya berstatus kerajaan MALAYSIA. alhamdulillah ya allah. terima kasih kerana nikmat yg tdk terhingga ini.tp jauh kt sudut sana kenapa masih ada ruang??walau sedikit tp rsanya ckup membuat hari2 wa tunggang-langgang.


arrrrrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!


ok i really need a break dis time. need a space to breath!




f/n:sum1 plsz bring me OUT!



live life and go crazy!

Sunday, December 11, 2011

as salam.
ceh hemah x?heeee hurm ari nih hartanah agak sunyi.keadaan sekitar agak tenang. percaya x dr pg wa sampai wa bwu wat beberapa kerja yg hanya mengambil masa beberapa saat tuk disiapkn.b4 kui 8 da setel suma.jd pegi mana lg masa wa yg dr kui 8-1 td? hurm wa pn xtwu nk jwb mna wa pegi.atceli kt dpn lappy nih jgk.dok stalker blog org...smbil2 mencari pasal. heee ops lupa pd msa yg sama jgk wa tunggu my dear mummy aqif tu edit2 blog wa nih. hait takn u ols x pasan kot?pemalas gla wa kn smpai blog sniri pn org yg editkn.haih la nanad! (:

ini pembetulan sket.wa bkn lah mls sgt nk edit sniri tp kn hurm wa cuma mls nk view tutorial. mummy tu rajin lg pulak dia expert so wa pn mintak lah tlg dia.hehehehe neway to my lovely mummy thnks ya! (:

td elok2 wa ada mood nk update sai ceta berkurun lama wa simpan tu tp tetba jeh si janggut nih datang wa sepoi mood wa.jd wa terpaksa stop jap n layan si janggut jap...jap eh....ok settel.pergh ingt kejap jeh lama lah jgk wa cangak kt mesin photostet tu.haish!

ok mari smbung bab story yg wa nk ceta rini. td wa belek2 post lama pehtu teringat wa ada ckp nk update beberapa ceta yg wa teringgal b4 nih kn.so today wa nk ceta sai netball open kebangsaan yg wa main ritu.


ceritanya begini labu..msa wa kt KUD peringkat kebangsaan ritu ada lah sorg hamba allah nih call wa tnya wa ktna n boley tak balik trainning tuk wakil kedah for netball kebangsaan yg akn berlansung d kedah. dr cra dia wa da bley agak da yg dia mmg ngah desperate sesagt. npa wa ckp cmtu.ok wa knal dia da lama der..infact wa main netball dolu2 pn dia yg ajar.so wa twu sgt pangai dia cena.jd wa pn mls nk lyn permintaan dia sbb wa twu lah kedudukan wa kt mna n if wa blk trus tnggalkn keja2 wa kt sni semata2 nk join dia mmg sgt x berbaloi lah.jd wa decide xblk n abehkan keja wa kt cni dulu.

sesampai jeh wa kt umh dr kl dia call wa lg tnya bila nk trun tening bagai.so wa ngn malasnya bsok tu turun jgk masuk kem.wahh mcm yg wa agak.star2 dia da ada.cuma lg 2 org blom smpai. alhamdulillah wa ikot training dia dlm seminggu cmtu lah.tiap kali tening mcm besa dia akn focus kt star2 dia lah.jaguh2 kg mcm wa nih always ckupkn korum jeh. jd dr situ wa da leh npk wa pnya position dlm team cena. tp wa gagahkn jgk lah sbb walau cena pn after game tu wa mmg kna training bawah dia jgk tuk game maksak.so layankn jeh.

dia nih mmg wa x nafikan seorang coach yg sgt bagus lah dr segi training element dia mmg mantop lah..dia pndai mngguna kan environment yg ada tuk create training yg sgt x busan tp hard xpyh ckp lah. kalo x fit lu bley muntah bhai. hahaha yg tu wa mmg poji gler lah tp sebaik2 manusia nih mmg takan pernah sempurnakan...dia nih ada cket slag bila dia sgt lah x pandai menjaga hati para pemain nak2 players yg cikai cm wa nih. in other word dia nih agak pilih kasih cket lah.players malaysia mmg anak emas dia lah snang ckp.smpaikan tiap kali briefing or postmortem dia bley focus kt top 7 jeh.yg lain2 tu ada ke x sma jelah.wa ckp nih mungkin sbb wa agak tacing ngn sikap dia tu. tp nyata bukan wa sorg jeh. at d end of d game rupa2nya majority of da players (kecuali anak2 emas dia) mmg x leh blah ngn sikap dia.

klimax ketidakpuasan hati wa nih akhirnya terluah jgk bla satu masa tu b4 game semi ngn KL if x silap dia n her mgr bley suh wa n sorg lg player stay kt court sbb nk tunggu raptai majlis perasmian. d rest bley blk tuk rest n discuss strategy kt blk. so lu rsa apa wa rsa dat time?ok wa mmg bengang tahap xbley ckp da time tu.sekarung wa maki dia masa tunggu kt sna.ngah2 tunggu tu tetba mgr dia leh pnggil wa n adk nih dia ckp "jum lah kte blah dulu.lamabat lg raptai nih.sian bdk2 kt blk japg mkn lambat.kta p amek mkn hantaq kt hotel then mai blk kt cni." wth! lu bengang x ngn stateent dia?asl dia ingt wa dorg nih balaci dia kot?ooo ok dak2 lain bley blk rest kt blk n discuss strategy bagai.yg wa nih kna jd kuli batak lak kn.atceli der wa pn bkn nya jenis xsdar diri. wa twu tuk game ngn KL tu wa mmg x main.game ngn perak cikai tu pn wa x main so ingt ngn KL tu dia nk turunkan wa??in ur drem lah nanad!

plg besh bila wa kna antaq mkn kt blk n time suma 10players include si coach nih ngh wat strategy.lu bygkan dlm tekun2 depa dok atuq wa masuk letak nasik, blah n terhempas pintu blk! slamber x?wa mmg xda niat nk hempas pintu tu atceli terhempas.tp ok jgk biaq dia twu wa mmg xpuas hati cra dia. btol wa ckp lu after dat dia twus call mgr tnya we all mrh ke n dia mntak nk ckp ngn wa. n mmg terbaik r dat time kn bila dia tnya jeh wa "pnut, mrah ka ngn saya?" lu twu wa jwb apa? wa ckp mrh x tp terasa hati n wa pn dgn tanpa segan silu ckp lah menda yg wa x puas hati. n she said dat dia btoi2 xsngka wa akn terasa smpai mcm tu n dia mntak maaf. dia ckp next time jgn lah wa x main ngn dia n mcm2 lah ayat manis dia. n ptg tu team terbaik dia kalah ngn KL.


wa ingt dia da insap ngn kejadian ptg semalam tp rupanya x.pg bsok nya time stretching dia buh wa kaw2 pnya.cis . mmg wa x sngka ayat manis dia semalam tu hanya lah sementara.n lg syiok bila dia list wa dlm 1st 7 tuk game tmpat 3 n 4 ngn ganu pg tu. game tu life kt astro arena kot derr..b4 masuk court dia da perli wa kaw2 kot. n ok wa xperform game tersebut. if korg ada tngok game tu kt tb korg bley npk kepancitan wa teserlah kt situ smpai wa kna mrh ngn kap time game.abeh jeh 1st quater wa dgn rela hati mintak substitution!nah amek kaw nk main sgt.bila org bg main x perform.so haruslah kuaq kan.


masa tu wa cm sedeh jgk sbb x perform sgt. main reason was wa pncit. dr segi fidding bola wa ok lagi cuma wa x fit tuk lari2. jd wa mmg totally slahkan diri sniri. tp...tp...bila difikirkan blk slah wa ke bila wa x fit?dlm 3-4 game grouping b4 tu dia x pnah nk masukkan wa or dak2 lain.ari2 wa warmup selama stengah jam jeh.d rest dok kt reserve bench n watch da game. so as a coach wat do u expect wa nk kasi lu?? hurm tp mmg salah wa pn x fit kan. da twu nk game national level bley main2 time warmup sbb nya wa twu wa bkn main pn t.itu yg salah tu.sebenarnya xkisahlah main ke tak kn tp tuk diri sniri kna lah wat kn. heheheeh



tu pengajaran plg bermakna sepanjang wa main ngn team nih.atceli dolu2 lg bermakna pengalamannya tp wa kn suka cri penyakit.da twu sakit gagah2 jgk nk join!pdn lah muka kn.hohoho. lastly we end up 3rd placing on that game....alhamdulillah.sebenarnya wa mmg bersyukur. mmglah pada mulanya wa bkn nk sgt join team nih. tp harus bersyukur sbb dlm ramai2 rakyat kt negeri kedah nih wa terpilih tuk team nih.so lu bygkn jelah cenakan.org dengki mmg xpyh ckp lah.tp ada wa kisah?ko xda kn??


terus terang wa ckp. sepanjang game tu wa lansung x terasa hati bila x main.bg wa first 7 dia mmg da mantap.wa akui benda nih sbb depa mmg mantap.maklumlah muda2 ag kn. wa nih ayam tua jeh.tp as a coach dia x leh nk mengabaikan yg lg 5 nih sbb incase lah kn yg 7 terbaik dia tu injured.sapa yg ada nk masuk ganti??cara dia tu mmg totally x kna lansung!tp sepekara yg wa kna akui kt sni..semarah2 wa pn kt dia...walau berguni wa maki dia tp tanpa dia siapalah wa skrg kn.tengkiu tecer sbb ajarkan wa bermain ini game! #shakehand&bighug! hehehe


lets check it out moment2 yg wa rsa ok2 lah tuk kongsi ngn lu:


ini sahabat senaseb ngn wa...i share everythin ngn dia dat time! chill ya dik! (:

ini kakak wa merangkap CAPTAIN ok!




ini kawan2 yg menceriakan hati wa tat kala bermuram durja! tengkiu kawan2! (:



ini moment atas stage. 3rd place for NETBALL OPEN KEBANGSAAN 2011



ini?? hurm mungkin ini yg terakhir untuk KEDAH NETBALL TEAM!



npk mcm besh tp senaqnya xda r besh sgt pn..hehehe tp good experiences for me!itu yg penting! :P




live life and go crazy!

Tuesday, November 22, 2011

aaauuuuummmmm!!!!!



ngauuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bergegar dak umah lu semalam?? perghh kalo x gegar mmg gila r...umh wa da mcm stadium "bergelora buang korano" da semalam. hasil gabungan wa, mummy, angah, kmurni, latip n wife. cet bwu 6 org tp gaya da mcm 1000000 penyokong garuda. dasat x?heeeee

ok today cerita wa mstilah sekitar final football sea games 2011 kn. maklumlah pisang goreng panas lah katakan.muahahaha..atceli dr pg td lg wa superduper exited nk ceta sai nih tp hurm besa lah kalo wa rajin ada jelah kekangan2 yg menghalang kn..so skrg jam dkt lappy pn da show kul 3 lebeh..aduh sempat ke x nih?xpelah wa try lah kn..

dengn tidak membuang masa lg n seperti umum ketahui skuad HARIMAU MUDA kita kendalian jurulatih ONG KIM SWEE telah sekali lagi mengharumkan nama MALAYSIA setelah menang ke ats GARUDA BAJEt MUDA dgn penuentuan sepakan penalti 4-3 semalam. (ada x ala2 brita dlm metro?)heeeee wa mls nk ceta lebeh. lu bley tekan sini untuk ketahui berita penuh. jgn tekejut sbb wa mmg nk kc link newspaper indon sbb kalo takat paper kt msia kdai mamak depan leh dpt kn?heeee

secara kesimpulannya game semalam sgt2 mndebarkan. sumpah wa xtipu.wa punya heart rate rsanya bertiup kencang stat dr wisel stat smpai lah ke min ke 120! gla! tp wa mmg puji habih team malaysia semalam. game sgt kemas n superb! smpai time sepakan penalti jari wa menggigil kot (ok sila percaya)

jd untuk para pemain dan rakyat MALAYSIA. tahniah di atas kejayaan dan sokongan semua.



*jika x mampu menyokong ketika KALAH, jgn menyokong ketika MENANG. sekian terima kasih. majulah sukan untuk negara. (:

live life and go crazy!

Monday, November 21, 2011

jeng..jeng..jeng....hehehehe korg ada npk apa2 perubahan x kt cni??hehehe atceli wa ngah dlm process reCONSTRUCT wa pnya blog nih..sbb tu if lu tngok ada compang-cmping kn?tu sbenarnya wa mls nk abeh kn rini...credit to ma babe Mummy Aqif sbb pg td wa jejalan kt blog dia pehtu wa ternpk link nih tekan.. so wa pn explore lah.menarik jgk sbb kt blog tu dia kc tunjuk ajaq cra nk menjadi seorg blog yg bergaya! bkn tuan empunya blog tu yg bergaya tp blog dia lah bergaya. wa mls nk explore lama2..so wa wat yg pnting2 jelah dulu..yg x jd wa biaq dulu sbb t wa leh tnya si mummy tu kn..dia bab2 nih mmg terer lg dr dulu pn. wa nih bkn x terer cma mlas nk mampuss jeh! ngahahaha...ok stop kt ctu. wa senaqnya bkn nk promosi blog sendiri cma mukadimah jeh b4 wa stat post ari nih. heeee

b4 tu wa nk mintak ampun lah kt bos2 wa sbb ari nih wa sgt mls nk wat keja. (atceli wa da xda keja senaqnya) yelah minggu dpn kontrak tuk fasa 1 da nk tamat.so dr minggu lps wa dok struggle tuk siapkan keja2 wa yg tertangguh hampir dua bulan tu. alhamdulillah stakat nih da 90% siap.just ada cket2 ag yg mcm besa wa sja mls nk siapkn. bkn apa tkot minggu ni xda keja lak kn,muahahaha...

ari nih akhirnya menda yg wa tunggu da tiba...nk twu menda?lets check kt bwh ni........







alhamdulillah..syukur kehadrat ilahi kerna dengan limpah kurnianya (cait mcm nk k ucapan lak) kontrak wa telah disambung lg untuk tempoh satu tahun lagi....tp lu tngok btoi2 surat tawaran nih....patut ke dia letak "PUAN" kt title wa??agak2 lah kan?mensirap jgk lah wa bla dpt surat nih td..nk kata buduh kang marah lak tp tulah clerk mna yg wat surat nih mmg bengap lah jgk kn cket..wa yg masih dara remaja nih dia bleh letak title cmtu..tu pn jgn lambat lepa org nk suh jd clerk angkat tgn kelam kabut!haish!


back to da story. neway, wa mmg sgt bersyukur disaat kwn2 wa yg lain masih terkial2 kt luar sana nk cri job wa dikira untung dpt bekerja kt sni.walau pun environment yg macm HAR tp atleast wa x menganggur tnam anggur kn?walau pn hanya post N17 (refer tu code clerk) tp wa ttp bangga..n alhamdulillah jgk ada pergerakan gaji walau pn sdikit tp xksah lah kan...jnji duit!hahahahaha....


kalau ikotkan hati muda remaja wa yg panas mendidih2 nih mmg wa nk move cri keja lain jeh. tp memandangkan rezeki blom dtg wa patut bersyukur kn bla dpt smbung..jd xperlu ckp byk nanad. focus pada apa yg berada di depan mata! yes.dgn penuh semangat kesukanan wa akn memula kn kontrak bwu wa awal desember depan penuh dedikasi! insyaallah. yeahhh!

oklah story ari nih tamat disini.wa nk wat preparation tuk mlm nih. apa lg tengok bola seagames lah.final kot. dengan penuh ketidaksabaran dan sdikit kecuakkan jiwa wa nk tnggu game mlm nih.pa2 pn jajan2 perlu disiapkan secukupnya! jd mari pergi bersedia! chowsinchi!

untuk team d YOUNG lion:





& all da besh. doa kmi rakyat malaysia sentiasa mengiringi anda semua! jd berusahalah demi MARUAH negara kita!






live life and go crazy!

Tuesday, November 15, 2011



haish mcm besa msalah plg hebat bla wa bka jeh "new post" nih ialah apa menda wa nk merepek ari nih kn.td msa wa buang masa blogwalking kt tmpat org bukan main semangat berkobar2 nk tulih mcm2 nih....tp bila da bka laman sniri asl lu cm bengap sgt nanad??haish..!

pg td wa bukak organizer wa yg hebat tu kan.as usual lah nk ujung2 bulan nih (walau lmbat lg nk gaji) wa akn sibuk lah kunon2 nk wat planner lah tuk incoming gaji kn..dalam dok selak2 date tetba wa terpandang appointment's date on 11.11.2011. my god, its my beluved aunt's bufday!! asl wa bley lupa nih??? ish2..mmg xpatut sungguh wa bley lupa sdngkan cikyam x pnah lupa bufday wa.tiap2 thn msti ada surprise from her. so dgn gelabah bewak cap ayam wa pn trus text my kazen along through bbm.we all pn plan lah sumtin...n deal 17 nih nk wat surprise kt dia! cis 17hb eh along?tu bkn ker lu pnya bufday jgk?hehehe pndai lu pilih date kn.lu jgn ingt wa wat buduh jeh along oi...dlm pala otak wa nih da ligat planning tuk lu ngn cyam pnya surprise!lu tnggu eh!hahahaha

ok bila da plan ngn along n ats persetujuan bersama so we all decide wa lah yg akn seponser cake sbb along wa paksa suh seponser mkn!cerdik x wa?hahahah msa nih wa mmg lah cerdik sbb wa ingt cake is not more than rm50 jeh. n mkn kt spring leaf tu cmfirm2 lah mahai nk2 lak bila invitation melebihi 10 org!hahahaha...so dgn exitednya wa pn cntact lah sorg baker cake yg agak fames d alam maya..nk djadikan ceta owner baker nih bapak belagak syiallll!!

apehal yg wa ckp dia blagak?ok ceni dlm byk2 bakers alam maya nih dia punya cakes plg cun2 n menepati citarasa wa. yg plg penting dekat jeh ngn tempat wa.so easy lah nk pickup t..wa pn contct dia dulu tnya buleh x nk order sbb nk amek lusa.dia ckp ok.wa pn isi lah order form kt blog dia dgn pnuh semangat kesukanan. detail2 yg wa nk suma wa letak skali tp bla smpai kt budget wa kosongkan. n wa suh dia kc quotation dulu.dia pn rep dgn bangganya red valvet cupcakes 16pcs wif theme ............ berharga about rm 150! dammit! itu cupcakes ka wedding cakes?ok wa mmg terkejut dgn harga mcm tu.mungkin wa nih "peqak" so wa pn dgn bangannya tnya...*akk, asl mahal sgt?da lebeh budget.buleh x sy dpt dlm price rm50 below or u may suggest me cupcakes wif deco yg xlebeh rm5o.* lu twu dia jwb apa? dgn bangga plus angkuh dia jwb *hurm xpenah ord red valvet eh?red valvet nih if buttercream sja pn da rm65 tau.* itu saja jwapan dia.so lu rsa sopan x?


ok bg wa mmg agak kureng sopan. sbb? wa nih slalu buleh dikatakan cupcake lover lah jgk. kt kl pn x smpai mahai tu.nih kn dkt kedah. gamak dia letak harga tu kn??da tu jawapan dia tu menunjukkan dia nih jenis x paham soklan. i guest mybe dia nih jenis usahawan melayu yg bwu bejaya cket da belagak sombong!yelah atleast if wa nih bengap sgt pn apalah slhnya dia explain elok2 n suggest kt wa cake yg bersesuaian ngn bajet wa kn....pehtu reply 2 patah jeh.hello wa nih customer dia kot...haish..last2 wa decide p mampuss lah byk lg tempat wa leh order! (marah nih!!)

lu rsa elok x perangai mcm tu?sgt x patut kn? itu nmanya very-da-perasan-people! hurm well, lantak dia lah kan.wa pn bkn nk order sgt pn.hahahaha...baik wa bake sniri (sediakan tong sampah siap2) hahaha....

to my beloved cik yam n beloved cousin along: i wish both of u......


me, along n cyam!




luv u both!





live life and go crazy!

Wednesday, November 9, 2011

huhuhuhuhuhu..........nk tarik napas pjg2 jap...!ok kesian kan da dekat 2 bulan wa x update blog nih.mybe pasni wa kna bka iklan job vacant tuk cri blog asst. kn? wahh2 pulon syial ko nanad! diri sniri pn x terbela ada hati nk menggaji asst.! kang x pasai2 tiap bulan tepaksa gadai bulu tepi jalan! muahahahaa.....!

ok mcm besa bila jam kui 4lebeh bwu lh wa pn sma naik nk update blog nih..td free2 dok main natang angry bird tu! heheehehe so nw wa pn dgn otak yg pantas pkir entry apa nk wat n tgn yg laju menaip. mslahnya otak xsempat pk ag tp jari jemari dok ligan dah..guano tu?


ok oleh sbb wa xsmpat nk pk pjg2...so wa decide nk list up entry2 yg wa bkal karang tuk masa depan. suma nih ceta hot yg wa simpan 2 bln nih..mari tngok apa eh..:


  1. game netball open kebangsaan
  2. game maksak 2011 sarawak
  3. educational visit to batam vs singapore
  4. kursu kepimpinan kakitangan baru
  5. etc. (ini extra entry sai penyakit hati vs jiwa)

so, wa ada lebeh kurang 5-7 entry yg wa utang ngn kaw yerr blog. so stay tunes cz wa akn byr suma utang2 story tu k....busan asyik jd blogwalker sampai blog sendiri bersawang tahap serabai! gila kau nanad pura2 bz kn...hurm..

oklah lets packing all da stuff n wait till 5 pm dearies! dadaaaa....

live life and go crazy!

Sunday, October 9, 2011

busy dot com

ok wa sgt xda msa nk update kali nih.mmg btoi2 bz. ini siyes. nw pn wa curik masa jap online cz kekangan masa yg x ngizinkan wa. hu3..nw im having a big problems. sgt bsaq. mcm2 lak tu.wa x sempat nk ceta skrg.tp wa jnji next time k. kali nih wa btoi2 siyes.!

ari tu blk dr kl terus trainning tuk netball kebagsaan. alhamdulillah da abeh semalam n proudly kedah team got 3rd palce. nnt wa upload pic n ceta k. wa bwu nk merompak pic2 dr dak2 yg bwk cam ritu. ni pn wa bwu beh trainning tuk netball maksak lak which will b held kt sarawak khamis nih.so mmg sgt leteh kn. n wa mmg xda masa.

hope lu suma leh paham.cet bajwt byk peminat! n yg plg pnting wa nk update sumting yg wat hati wa panassssss bgt! so tunggu k.. nw wa nk chiow da. daaaa!




f/n: incik antibodi sila kuat ok! (:
live life and go crazy!

Wednesday, September 21, 2011

.

hye!eh jap bismillah dulu.~bismillahirohmanirrohim.hurm bwu leh stat.hope ari nih dpt post!hahahaha pergh lma gla x update.mls punya pasai blog pn bersarang.tu pn jgn nk ada blog!haih nanad tlg lah b rajin cket eh.

ari tu nk update sai raya. penat wa taip2 last2 x post.pehtu nk update sai xtvt seterusnya pn x post jgk.nw rsa sgt berkarat otak nk wat ayat pn tunggang terbalik. (cet mcm b4 nih ayt bgus kn?ngahahah)

ok x mau buang masa.stat from ari nih xnk entry pjg2.nk simple2 jeh. (ok sila percaya).hehehe hurm nw wa ngh bersantai kt hotel.tatau nk wat pa tu yg rajin update tu.naseb rajin bwk lappy n mujo jgk kt cni ada wifi.so xda alasan r kn.

atceli wa ngah tunggu my fren amek tuk pergi berjimba.maklumlah penat bekerja kna lah bersuka ria kn.

live life and go crazy!

Tuesday, August 16, 2011

sumpah xkuat!

badan rasa sgt x slesa.hati asyik berdenyut kencang.xsedap hati dr subuh td.apakah?mungkin efek semalam kot.wa da pernah jatuh.byk kali sgt.kemudian org2 sekeliling menghulur tgn.merangkak wa menahan tuk bgn semula.sakit itu wajib.tp perlahan2 wa bley berlari kembali..mendongak ke langit.lupa pada mereka yg menolong td.tak lama berlari jatuh kembali..begitu seterusnya.smpai bila sebenarnya wa harus mcm nih??

semalaman berfikir.apa yg wa mau sebenarnya??org2 tersayang habis wa cmpak jauh.dlm sekelip mata.dengan satu sms...semalam ada manusia bergelak-gurau bersama.tp ari nih tinggal wa seorg.pedih tetap ada.sakit sudah biasa.tp bezanya kali ni wa sorg sja..yup.dr smlm selara mkn sudah mampus ntah kt mna...berbuka dgn kurma telan air terus lari dpn tv.mak naik heran.lauk dimasak xsudi dijamah.maaf mak.bukan xsudi.tp adik xberselera.


msg tetap dihantar.walau sedar sudah x dlayan.dimaki dihalau lg ada.tp wa tetap bertahan.xckup msg wa cll lg..walau twu pasti x dijawab..sebal hati wa thn..solat maghrib wa dahulukn...then wa teringat mak kt jengka.terus wa dial:


wa:asalamualaikum mak.
mak:walaikumussalam.sapa nih?
wa:sapinat mak.mak sihat x?
mak:oh kmu.mak xbrapa sihat.mak jatuh td.
wa:ha?mak jatuh?mak jatuh ktna?
mak:ptg td ribut besar kt cni.mak nk betulkan zink blakang tu.lepas zink ke-2 tu angin ribut kuat tolak mak jatuh..mujo ada jiran npk.dia dtg tlg angkat mak.
wa: ya allah mak....habis mak luka x?
mak:xluka.cuma bahu mak sakit..nih lepas solat mak dok urut bahu ni.bunyi telefon terus mak angkat nih.
wa:mak da gtau sapa2 x?
mak:blom lg pn..kmu jeh yg twu nih.
wa:mak, kakak ada tepon mak x nk blk bila?
mak:kakak?bukan kakak ke rumah kmu ke?dia xda telepon mak pn.tp dia ada ckp dia blk selasa.jd besok selasa mak pham besok lah dia balik.kenapa kakak xpegi rumah kmu ke?

tetba jatung wa dengup sgt kencang.tgn wa da ketar2..selasa?da gtau selasa blk?air mata da laju turun.tp wa cover lg.

wa: eh x.kakak dtg.tp kakak da naik bus pg td.dia turun s.alam dulu.owh...mungkin dia singgah umah kwn dia..dia ada ckp dia nk jmpa kwn kt s.alam ada hal cket.

cover.jgn bg mak risau nanad.

mak:yelah tu.mak nih x pegi taraweh lah kakak xda.xda sapa nk tengokkan nenek.tunggu kakak blk dulu lah mak bru boleh pegi...kmu bila nk dtg rumah mak lg?kmu da lama x dtg cni.raya nih kmu dtg lah bawak mak kmu. yer?

wa:sy mmg nk sgt pegi mak..tp skrg keja susah cket..insyaallah nnt sy smpai lah k?

10min berbual ngn mak rsa mcm x puas.mak maaf sy x mampu nk ckp lama2 ngn mak....sy jnji ada msa sy cll lg ya.mak jga diri tau.hu3.....







butang merah wa tekan.wa amek batal merah tu.peluk kuat2..nanges lg.sumpah wa sedeh.selasa?tp dr awal dia beriya ckp nk blk isnin.siap pesan lg jgn lupa tiket isnin pagi!wa tnya napa cepat sgt nk blk dia ckp xleh tnggal mak lama2 nnt mak ssh nk taraweh.ok accepted.tnpa sebarang keraguan.tp bla ckp ngn mak td terus terpikir.....npa dia kna tipu wa smpai mcm tu?wa twu arah mna dia nk tuju lps tu......

bila wa msg ckp knapa tipu wa..lama bwu dia reply.lg wa dimaki.dimarah sbb tuduh melulu.kalo x twu pa2 jgn pandai ckp.b4 wa gtau dia da twu mak jatuh.dia da gtau abg blk selasa.dan wa xperlu menyibuk amek twu perihal dia lg.


jgn tipu wa.wa twu mna kmu ada.mustahil kmu jalan sorg ke bazar.mustahil kmu reply msg wa jam 4.am kalo kmu x bgn shur. dan mustahil kmu x pergi umah dia!kmu da siap plan awal2 nk blk selasa.tp kmu tipu wa...ok fine. tutup lah slh kmu diam2..dan jdkn slah wa stu kesalahan plg sial d abad ni...kmu mmg btol2 nk wa berambus kn.ok lah.




semalam wa terjaga. sakit kepala mcm nk hentak batu dikepala...pukul satu angah kejut suh makan nsik yasmeen yg dia beli.sian angah.ingt adk dia x mkn td...wa gagah2 bgn.ngadap nsik bungkus.perut wa mmg sgt lapar.tp ntah hilang mna selera iblis wa sebelum ni..pelan2 wa mkn nsik..nasik yasmeen yg paberet wa bley lak xda rsa mabeles mcm slalu 2...haish cronic2...then wa tutup bungkus.sekejap jeh sistem pencernaan wa menolak semua tu keluar.berlari ketoilet.buang suma yg wa jamah td.perit tekak.nangeh teringat sygnya nasik mamak td...da lah angah yg belikan.....maafkan wa icik nasik..wa x boley.



berat kepala terhuyung hayang berjalan.mak tnya adk kenapa?wa ckp..adk demam kot.tulah mak selalu x percaya kalo adk ckp adk demam kn.hu3....ok kalo demam sok mc lah....hurm..bagus idea mak.tp mak kalo adk kt umah msti adk lg sakit sbb asyik tdoq ja..xpa adk larat lg nk p keja.adik tdoq sat.satg kui 7 adik bgn.






berlawan dgn nafsu sma lebeh teruk rsanya berlawan dgn syaitan durjana.pg td wa berperang nk bgn.kpala berat xpyh ckp.bgn lah nanad...subuh gajah satg.da siap suma wa cpai kunci moto.

mak:adk, awt naik moto?
wa:adk da lewat mak.satg jem lambat smpai.gpn ptg slalu jem adk x lrt r..nek moto sng.
mak:xpa ka?suh angah antaq na?
wa:tamau lah.biaq angah tdoq.adk bley ja nek moto...
mak:adk x ngantok ka satg?
wa:tak.insyaallah.. (slam mak)
mak:ok.hati2....




bila ride moto kepala hotak asyik nk melayang.wa pn heran.xpenah serik ko nanad.hari tu da makan tar.kali nih nk patah kaki tgn bwu nk bertobat ke hapa?ok insap jap. alhmdulillah selamat smpai ofis.stengah jam ok!sila percaya wa bwk moto mcm kura2.haish nk selit-selit da x brani.jd bwk dilaluan kiri sahaja.ngeeee






hati wa msih begini.kenapa eh?ya allah lindungilah mereka-mereka yg aku syg dr malapetaka dan dengki khianat ya allah......fon dipegang letak...tekan butang "write new" pk sekejap then tekan cncel..amek lg...kali ni tekan btg call n skali lg cancel...apa ko buat nanad?wa tkot nk mula lg...takot disakiti lg..sumpah wa x kuat.




sandar di kerusi empuk ini.......pejam mata.........................cri wajah2 yg tertera.stop.sungguh wa x kuat!mna kwn2 yg selalu papah wa?da xda.....huk3...kali nih wa mmg kna sendiri.hadap dan makn suma nih secara solo. buku "ikut kata hati anda" by ANDREW MATHEWS wa pegang kembali.mari smbung bca ini.mungkin tenang selepas ini.











f/n: xpa...mari ikut HUKUM benih nanad! pasti anda berjaya. *senyum (:



live life and go crazy!

Monday, August 15, 2011

bila mulut da xmampu lg nk bercakap.

untuk pertamanya.....
heppy bufday tuk mummy wa tercinta.....
pn ZAWIYAH MT ZIN..
muga mak terus sihat walafiat, pjg umur dan dimurahkan rezeki...
adk selalu doakan kebahagian mak.amin...


ok mari mula..hurm bla wa termenung pg nih wa terpikir,betullah ckp sorg kwn wa kt header blog dia- manusia menulis bla da xmampu nk ckp. n sejak wa berkawan baik dgn incik belog nih wa rsa wa da xda kawan baik@karib yg bley dgr wa pnya luahan hati...kalo ada pn bila wa ceta pa2 xda yg nk paham situation wa lg...plg baik wa kna hentam blk.itu jeh.so bla ceta kt cn sng.xda feedback tp puas!

wa xtwu cena nk express emosi wa ari nih...sedehkah?marahkah?keciwa kah?gumbirakah?yg pasti wa rsa cm nk nangeh sepanjang hari nih....n dr subuh td smpai atas moto air mata nk turun jgk!hasih malu lah sikit kt org2 sekeliling nanad!ok tahan. jgn nangeh!






tahan nanad.................................................












wa x tahan bai. siyes. kpala asyik ingt dia. mot pnh ckp kt wa...byk kali.ko kn mok kalo org tu ada ko wat tatau jeh. tp bla dia nk blah bwu ko kelamkabut nk sedeh kejar bagai! yes itu mmg pangai wa yg sebenarnya....bla wa da dpt wa xreti nk menghargai.xreti nk jga.smpai satu saat depa da cemuih depa nk blah bwu wa kelamkabut nk nangeh bagai.atceli da byk kali jd tp msih x serik2 ya nanad?ntahlah wa pn xtau apa yg wa nk sebenarnya.n hanya insan2 yg bersabar jeh bley bertahan ngn wa. MHS da 4 thn bertahan last2 selerak jgk.....skrg kmu lak....thun nih nk masuk thn ke-4.bln 10 nih ckup 4thn...perang dingin x pyh ckp lah brapa ribu kali...maki serapah..sepak terajang pn jgn ckp r byk mna da kn....tp smpai saat nih kmu masih mampu lg bertahan.syabas kepada kmu.tp bwu jap td kmu da tewas. after 3thn 10 bln bwu jap td kmu da rsa xleh thn ngn wa kn?ok wa paham kenapa...wa mmg ckp x supa bikin...bla wa wat xpa tp bla kmu wat wa sumpah seranah kmu...nangeh mcm ilang anak...melalak mcm pontianak.mmg buruk tahap babun kn pangan wa?tp semua tu tkn bertahan lama sebabnya dlm msa plg kurang 2jam wa da ok.da bley senyum.da bley gelak2.da leh lupa suma.da leh nyanyi2.....itu wa!wa seorng pemaaf tegar!sila percaya.






ini untuk kmu:

ntah tuk keberapa kali wa nk ckp ngn kmu..wa sgt syg kmu lebeh dr mereka2!biar wa jrg msg kmu skrg,jarg bertanya kabar,jarang bercakap telefon..jarg berkongsi suka-duka.jrg berkongsi saat bahagia. tp kt dlm hati wa cuma ada kmu 1 kt satu tempat yg wa sendiri payah nk gapaai kdg2..tempat yg kuman pn belum tentu dpt lalu!mungkin wa x tunjuk dgn cra tu suma...tp jauh kt sna wa sgt rsau kmu...sgt fikir tentang kmu...wa snggup berkorban apa saja tuk kmu....biar wa susah tp wa akn pastikn kmu cukup makn kt sna....biar wa snggup berutang sna sni tp wa xnak kmu lapaq kt sna...apa kmu nk jarang wa x penuhi...mungkin bukan hari nih.tp besok pasti kmu akn dpt!tu jnji wa selalu..jrg wa hampa kan kmu kn?dan yg plg pnting walau kmu xpenah minta tp dgn kerelaan wa sendiri sudah bergalen2 hati lelaki yg wa hncuri sbb nk mnjaga hati kmu yg satu itu!walau apa pn yg wa pnah wat untuk kmu sekelumit pn wa xpnh nk ungkit.nk nyesal apatah lg...mungkin kmu xperasan suma tu......bkn xpenah wa berjauh hati ngn kamu....bkn xpenah wa mkn hati ulam jantung ngn kmu....hati wa cuma hati perempuan biasa!sekali terketuk bergalen air mata wa menjulur!tp xlama..kmu twu itu.plg lama 2 jam kn?plg nanah bisa pn bila kmu ckp kmu da suka org lain.dn bila kali kelima wa tnya soklan yg sma dn jawapan yg sma kmu bg..mmg sah kmu da suka dia!itu plg nanah busuk penah wa rsa.wa x mrh derr...wa cuma sedeh.sgt!sbb wa bukan lg org yg berkongsi suka duka ngn kmu.bukan lgi org pertama yg tawu berita gumbira kmu...dan itu sebenarnya da lma berlaku!dia da amek suma dr wa!biaq dengan pintu besi kmu pertahan kn dia tp bg wa dia mmg BETRAYER plg handal penah wa kenal.

jgn salahkn org lain nanad bila suma punca kmu yg dahulukan.....!wa xslhkan dia disatu sudut..tp dsudut yg lain dia mengambil kesempatan kerana masalah wa!mempergunakan kepercayaan wa!dan ntah untuk kali yg keberapa kmu minta pergi...alasan kmu da x mampu lg nk bertahan ngn wa..ok.accepted! bukan sbb kmu da suka dia?bukan sebab kmu da ada kwn berkongsi suka-duka?bukan sbb da ada dia tuk kmu besms?bukan sbb dia yg akn memkabarkan berita popular dunia?kalo bukan sbb dia.baguslah.tp kalo dia puncanya...wa pasrah.muga kmu berbahagia hendaknya..xtwu apa wa rsa.tp yg pasti..haish sudah nanad!jgn nangeh!!!!










untuk kmu si BETRAYER handalan:

maafkn wa..bukan niat dihati wa nk mengeelar kmu begitu..tp sungguh itu wa rsa!kmu sorg yg lembut...baik hati..sgt prihatin ngn masalah wa.tp itu 2thn lalu..saat kte berkongsi kamar.berkongsi baju kdg2...berkongsi cerita..berkongsi makanan kadang2...tp bla kmu amek dia..mmg kmu xsedar.dlm diam kmu rmpas suma yg pnah wa ada ngn dia..mmg bukan salah kmu tp salah wa sbb percayakan kmu!wa snggup kna maki tat kala mempertahan kn hak kta mendapatkan kamar.wa dengan iklas hati memberi semangat saat kmu jatuh. memberi pernsang supaya kmu bangun hadapi dunia..syg kmu mcm adk wa sendiri..setitik zarah xprnah keluar dr mulut wa perihal jahat kmu.tp kmu?walau berkongsi apa sekali pn dengan wa bg kmu kta tetap org asing sampai perihal kain wa kmu canangkan.untuk hapa?untuk meraih simpati kepada dia?untuk menyatakan kmu sgt kesian dan simpati ats naseb yg menimpanya??kalo mcm itu..kmu mmg seorang kawan yg baik untuknya.patutlah dia sgt sukakan kmu.bgus!tp apa pn niat kmu...apa pn yg kmu buat skrg wa maafkan..wa x nyesal kenal kmu.sikit pn x.tp wa bersyukur sbb tuhan jumpakan wa dgn manusia jenis kmu. supaya wa akn berhati2 lps ini.




dan untuk kebrapa kali lg wa harus muhasabah diri lg..buang suma busuk2 didada...terima hukum dunia seadanya...mak x penah ajar wa bermusuh..jauh sekali berdendam...cuma sekarang wa berjiwa manusia.berhati insan.seorang perempuan lemah yg mmg selalu kalah dek emosi yg mengusai diri.wa sedar diri punya kekurangan. nyalahkan manusia sekeliling sedangkan khilafnya wa sendiri yg cipta....maaf wa tuk semua insan yg wa maki.tuk mereka2 yg wa dendami.tuk mereka yg wa sakiti.tuk mereka yg wa fitnahi.sesungguhnya wa hnya insan biasa yg xlepas dr kesilapan dunia.wa akn mengubah tuk sesuatu destinasi yg baru.mengubah untuk berubah ke arah sesuatu kebaikan seperti yg diimpikan.


untuk MIA:

wa mintak ampun...xda sebab yg plg adil tuk wa nyatakan kenapa itu yg wa pinta.wa cuma mahu ketenangan.harap lu dpt phm....wa cuma perlu ruang..untuk wa bernafas sedikit...untuk wa kenal siapa diri wa lg....n plg penting untuk wa fahami apa yg wa ingini...wa xberniat nk mengeksperimentkn lu...wa iklas derr...tp masa masih tak sesuai........lu masih muda remaja.masih punya masa untuk bercanda.sedangkan wa?makin usang dimamah usia!(jgn wat tua terok nanad!) hope lu phm keadaan wa der....wa syg lu !




untuk adk plg wa syg:

kakak xpnah buang adk jauh2..plg jauh pn sekitar kawasan liputan yg kakak sendiri bley gapai tgn adk bila adk nk lemas....apa pn akk buat bkn tuk sakiti sesiapa...hnya untuk dri kakak sendiri..dan apa pn terjadi selepas nih kakak tetap ada.tetap syg adk mcm dulu...*bighug!










notauntukhati:sy perlu cuci awk dgn clorox TESCO incik hati!






live life and go crazy!

Wednesday, August 10, 2011

mari belajar meMASAK. (:

dr pg td wa dok pkiaq..menda wa nk update kt blog nih...memandangkan bos xda..so, mmg wajiblah ngulat!kehkehkeh....pg td da ngulat pergi membeli ikan-sayur suma...so ptg2 yg tenang nih wa rsa nk lah menghapdate blog wa nih kn...so pk pnya pk wa teringat sumtin....jeng...jeng....jeng!!

last weekend mot da request suh wa wat potato pie yg dia ska mkn tu...dia ckp teringin sgt nk mam...wa pn pening lah sbb wa mmg xpnah wat pn menda tu...slalu acik dia yg watkn...acik mmg pro xpyh ckp r pejam mata da leh siapkn..ngeeee...oleh sbb wa kesian kt dia kerna berada jauh diperantauan..wa pn berkata..baiklah wa try!tp kna tnya acik r resepi dia..n dgn syarat lu (mot) kna bli brg2..keh3.....so, mlm tu after taraweh kmi memulakan sesi kelas masakan tersebut........

ok puan-puan (bca mcm intonasi chef wan k)..ari nih wa nk ajaq lu suma masak.wahhh...masak ok!sila percaya seminit...asl ingt wa x pndai msk kerr??eh3...jgn nk usya wa sebelah mata k...wa nih sebenarnya ska masak ok.cuma malas jeh nk tunjuk2..(ngeh3 poyo!). wa mls nk ckp byk r kn...jum tngok kt bwh:



npk nih??sdap kan?

ok itu nma nya potato pie @ lebeh mesra disebut pai kentang.hahahha....npk sedap kn?hurm nk wat dia x rumit pn.....lets tngok kt bwh apa yg kta perlukan


PAI KENTANG (utk pan 9')

Bahan A:
  1. kentang sederhana 6biji
  2. susu uht (fresh milk)
  3. garam
Bahan B:
  1. daging kisar 500g
  2. bawang besar (dipotong dadu) 1biji
  3. sos tomato 1sb
  4. sos cili 1sb
  5. kicap 1sb
  6. oregano
  7. garam
  8. tepung jagung (bancuh dgn sedikit air) 1 sb
  9. kepingan cheese (kalo bley gna kraft)
CARA-CARA:

untuk kentang:
  1. rebus kentang smpai empuk. kupas kulit n lenyetkan mcm nk wat mashpotato.
  2. msuk kan susu (agak2 jeh jgn smpai kentang terlalu lembik) n garam secukup rasa.
  3. sebatikan n make sure cmpuran kentang n susu td x lembik sgt.

untuk inti:
  1. rebus daging. toskan n simpan air rebusan.
  2. tumis bawang smpai naik bau.masukkan daging.
  3. bila daging da empuk,masuk bahan2 sos td.
  4. masuk air rebusan sedikit.
  5. masuk kn oregano n garan secukup rasa.
  6. biar smpai agak kering masukkan air tepung jagung.
  7. kacau n korang leh npk daging td melekat (x besepai)
  8. biarkan sejuk.
ok bila da siap suma kta akn combine dlm pan bersize 9'...caranya mcm nih:


panaskan oven korang 180c selama 10min.
sapu pan dengan sedikit mentega.



lapisan 1- masukkn separuh dr dging td n tekan supaya padat.



lapisan 2-susun kepingan cheese td smpai tutup ruang.
lapisan 3-masukkn balance daging td n tekan tuk padatkan dia.




lapisan 4-masukkn kentang yg sudah dilenyek td.tekan, ratakan smpai padat.




lapisan ats- susun cheese lg supaya menutupi ruang.sapu mentega.bakar dlm oven selama 40min@ sampai cheese td kekuningang.


after 40 min............



tadaaaaaaa.......





biarkan sejuk dulu




bila da agak sejuk kuarkan dr pan..cantik kan?




pandangan sisi: npk x layer2 yg kta wat td?yg putih kt tngah tu cheese!yum2...




ini bila da dipotong.kalo btol2 padatkan mmg xpecah.cntik jeh....





closeup cket kc korang terliur!ngeh3....sedap tau!msti cuba!


masak nih sng jeh sebenarnya...(pergh ayat gla kekwat!)hehehe....untuk pai nih...korang bley ubahsuai inti dia ikot suka ati perot korg.....cntoh nya mcm tukar ayam cincang ker...mcm wa sos dia wa gna sos spegati...so sng.ckup rsa cma tmbah pedas cket ja.....pemalas kn wa..hehehehhe...
so slamat mencuba!ngeeeee.....



notauntukhati:lapaq mcm2 aih!huh dugaan sungguh! (:








live life and go crazy!

Thursday, August 4, 2011

r.a.m.a.d.a.n almubarak ! (:


alhamdulillah...syukur ke hadrat ilahi kerna limpah kurnia nya dpt lah hamba hidup lg di muka bumi ini untuk berjumpa dgn ramadan yg mulia ini lg (pergh ayt xnak lak cm nk kc syarahan kn).ngahahaha.....

hurm hari nih da masuk hari ke 9 ye adk2 (mengikut tarikh edit!)....maknanya da 9 hari lah umat islam seluruh dunia menunaikan ibadah rukun islam ke-3.alhamdulillah wa msih dpt bertahan untuk hari yg ke 9 nih dengan melakukan ibadah2 yg dituntut olehNYA (alim sial ayat!)ngeeee

wa mmg sgt suka bila bulan puasa.nk tau napa?sbbnya lps tu bley raya!yeay! mcm kanak2 rebena kn?hurm atceli bulan ramadan yg mulia ni most people dok tnggu tau.barakah gla bulan nih..bulan nk kumpui pahala.ok da nanad jgn nk jd ustazah lak!haish....


mengikut firasat wa...bla tba blan puasa ada 4 menda yg fames diperkatakan oleh manusia2 sekeliling dunia.berikut disenaraikan menda2 terpaling fames:

1. BERBUKA PUASA

kalo da seharian bepuasa menahan lapar dan dahaga mesti lah kna ada time tuk berbuka kan......ok topic plg hangat di mukabuku setiap ari di bulan puasa adalah --> "menu apa ya ptg nih?", "ada cadangan tuk menu berbuka?", n yg plg poyo skali ayt2 yg sound like bgus2 -->"ptg nih nk masak sotong sambal lah tuk incik hubby!"...eee..very damm annoying ok!kehkeh
for me tuk berbuka thn nih da lain....dulu masa kecik-kecik mak masakkan suma wa n abg2 sibuk membeli murtabak jeh kt bazar. pehtu blk mkn jeh.

masa ngah study dulu kt arau masa berbuka wa bley dikatakan setiap hari bersama incik bf! sanggup redah hujan panas bka kt kdai kt luaq uitm arau tu bai....jalan kaki ok.masa tu jauh pn terasa dekat.maklumlah cinta mati! kongsi duit bli mkn,kongsi mkn tu da biasa sgt dat time.

skrg nih,thun nih wa pnya rutin totally berubah!sebabnya?yes wa da dok umah ngn mak...n point plg poyo skali ialah wa da besaq pjg so tkn nk wat mcm kecik2 dulu?tnggu mkan jeh bla tiba azan maghrib.mmg x r sbb nw wa da ada tanggungjawab.habeh ofis hour wa trus blk umah.jln mmg jammed lah x pyh ckp.smpai umah trus tlg mummy masak. it sound poyo bla ckp tlg mummy MASAK. yes wa xreti sgt masak tp xda lah bangang sgt smpai apa satu pn xtwu wat kn..n very most important thing im into luv cooking nowdays!hahaha sila percaya ya! tnya angah n mummy apa benda yg aku da msak sepanjang ramadan nih..hehehehe

n perubahan yg plg ketara pada wa ialah nw kt ofis wa da join makcik2 n kakak2 talking about food everyday ok! apa nk masak for berbuka...masak apa smalam...cena nk wat lauk itu ini....smpai k.fiza n farah pn da pening ngn wa..asl turun bwh jeh ceta masakan!ngeeee

2. SAHUR

hurm ini sgt penting! mybe stengah org x brapa nk menitikberatkan soal bersahur nih tp bg wa kalo x sahur puasa bley kantoi oooo!hahahah...xda lah kantoi sgt cuma kurang tenaga jeh...n wa n mummy mmg ska bgn shur...dulu msa kt arau beli nasik kosong jeh n mkn ngn smbal ikan bilis n rendang daging yg mummy bekalkan...sedaplah gla!kt s.alam lak wa sibuk jd master chef tuk adk2 jr...siap bwk rice cooker+toster ag p kolej....masak apa?haa lu jgn tatau rice cooker leh msak mcm3 dow! n believe me if lu tnya sma adk2 jr wa msti depa akn ckp...rindu dat moment!apa taknya wa da mcm makcik2 bgn kui 4 pg prepare menu wif my asst. momot.then kejut depa tinggai mkn jeh!

now, kt kg as time berbuka sahur pn sama...kalo kecik2 dulu mummy kejut bgn gosok2 mata mkn n tdoq blk...but nw suma tu da xda..skrg time wa lak bgn kui 4 prepare suma then bwu kejut mak n angah makan?baget gla kn wa?but tulah kenyataan!wa da rajin ke dpur derr n tlglah percaya!hahahhaa


3. BAZAR RAMADHAN
dis term mmg suma insan xkra kecik bsaq pn dok tnggu bln posa sbb leh p bazar!yeay!part plg aku suka wat dulu! since malaysia kta nih dunia mknan yg sdap lg lazat n faktor kerja membuatkn bazar menjadi item plg hot dikala bulan ini....msa kt arau aku xda lah sgt p bazar..incik bf yg blikan if teringin pa2 then we akn p cri kdai tuk mkn..masa kt s.alam mmg wa hantu bazar!setiap hari siap ngatur lg bazar mna akn jd mangsa...kalo kelas smpai ptg mmg bli kt bzar dlm itm jeh kt DC tu..but kalo xda class meqata wa n mot n kwn2 atuq!menu utama?mstilah murtabak n roti john!

nw, da hari ke9 bwu dua kali wa berkesempatan ke bazar...meriah tetap sma tp mkanan subhanallah mahai lah gla!rsa mcm baik wa msak jeh kt umah!haish...

4. TARAWEH

korang percaya x if wa ckp wa da lma x bertaraweh?? yes itu btoi. dulu msa kecik2 aku sgt rajin ke surau bersama sepupu sepapat...mana x nya kalo dok kna peqambat ngn our tok!hahaha percaya ke x mmg kna percya dulu time kecik wa complete set kot 23rakaat taraweh.yelah kalo bwu jeh nk angkat kaki nk blah tok dok usya ketap gg..so lu ingt wa n kazen2 wa brani sgt??tonggang terbalik ktorg abehkan tau....msuk jeh skolah menengah wa da jd pemalas tahap gaban.selalu pegi masa 1st puasa jeh.pehtu kelaut taraweh wa!

sama jgk msa time blajaq kt arau n s.alam..seingat wa msa kt arau wa pegi sekali jeh.tupn msa mlm 1st..kt s.alam lg lah xpenah...hurm bkn nk bka pekung didada tp itu hakikat nya...tp skrg..bermula thn nih...korg percaya ke x korg kna percaya sbb wa x miss ag taraweh bhai! setiap mlm pegi ngn mummy kt surau depan umah tu...n noe wat?setelah sekian lama wa x menunai kn ibadah tu nw, bla wa pegi wa rsa syg lak nk tinggai!rugi rsanya x wat dulu.....

wa akn taraweh di surau dpn umh jeh..which is surau tu sedara mara jgk yg handle pn...n most of da jemaah pn sedara mara ktorg jgk...1-2 jeh yg x bersaudara..kalo ikot saf perempuan setiap mlm lebehkurang 2-3 saf jeh....tu pon anak cucu tok wa sja da konker 2 saf. owner surau pnya sedara mara 1 saf jeh..

saf depan suma otai2 (tok and seangkatan umur dengan dia), saf ke-2 mummy+wa+lang n seangkatan umur mummy n lang, saf blkng sepupu sepapat aku yg kecik2 tu ha...jgn wsau eh walau umur wa da 24 tok still observe pergerakan wa kt surau k...abeh setiap 2 rakaat dia akn pusing blakang checkin for her cucu...!dasat kn tok wa?haahaha tp nw wa n sepupu sepapat n even mak lang wa pn smyg takat 8 jeh..then blah....sbbnya?ntah..bg wa kalo wa habeskan 23rakaat tp sekupang pn x khusyuk pn xguna jgk kn....hehehehehe

itu wa pnya pendapat lah kn...kalo lu rsa x btoi n x sependapat wa sket pn x ksah...heheheh hurm for da conclusion, (ceh lma sial x gna ayt ceni) ehem...bulan ramadhan is bulan keberkatan,bulan kta plg sng nk kumpul pahala n beramal ibadat...bulan dimana ahli2 kubur direhatkan dr azab kubur...bulan mulia dimana...............blablablabla....(da mcm program tnyalah ustazah kn?)ngahahaha....hurm ok xnk mlalut sgt. apa yg penting bln ramadhan kali nih penuh bermakna dlm hidup wa...knapa?biaqlah wa jeh twu!



jam skrg menunjukkan pkui 3:35pm , 9/9/2011.....wa stat entry nih da brapa ari lps ag...tp x siap2 cz tngah wa dok cri idea ada jeh menda yg mngganggu yg membantutkn usaha wa untuk menghabiskan penulisan ini..makanya saat nih wa bwu siap n wa rsa nk publish da!so slamat membaca!ngagagagaaa....





*apa menu kta berbuka nnti ya??hahahahhaahah

live life and go crazy!

Wednesday, July 27, 2011

h.a.j.a.t

ok hajat hati wa nk update blog nih setelah sekian lama menyepi akibat kesibukan yg teramat sgt.
tp malangnya masih x dpt nk mengupdate kerna.....................................................................keja wa sgt berLAMBAK dow!!!xsempattttt!!!!! nih pn curik2 jeh bka sbb da lama sgt tinggal..!!




..........................













tet......tet....tet...



















to b continue!











hehehe...












(:





live life and go crazy!

Thursday, June 16, 2011

superwoman on da road!

today genaplah hari keempat wa terlantar kt umah...sgt seksa ok..suma pergerakan wa sgt terbatas.almaklumlah bentan lah katakan..sakit xpyh ckp r kn...luar dalam atas bwah mmg terasa sgt perit kot...tp memandangkan ini penyakit wa yg carik sendiri so mmg wa dgn sendirinya tepaksa kuat lah menghadapinya kan??

eh owh wa blom story eh apasal wa bley terlantar kt umah?hurm..tulah bz sgt melayan tetamu yg dtg plus melayan perasaan yg ntah smpai bila nk mcm nih....smpai lupa nk menghapdatekn wat happened to me...okay lah lets me story cket apa yg terjadi sebenarnya.....kejadian ini adalah consequences kpd my entry b4 nih which u refer sendirik lah yg mna kan..ptg tu after kemas2 wa pnya work station wa pun mcm besa punch out lah kn sbb da kui 5pm...

b4 nih doa naik kenderaan wa x pnah lupa nk bca..since wa bley hafal doa tu kdg2 nk tdoq or nk mam pn wa terbaca doa tu...tp ari tu wa bley terlupa nk bca...mybe kpala otak ngh tintong pk sai "depa" kn so terlupa....kt parking wa sempat ag bergurau senda sma k.mira n maklong limah ajak depa tening bagai...tp wa pasan hati wa fikiran wa xda kt ctu....otw wa ride my ego dlm palo dok pk sai depa tp mata wa mmg juling 2km dok usya kot2 JPJ n polis..maklumlah bwu smlm (ahad) wa dpt surat cinta so wa sgt serik r...jd mata wa mmg meliar 2km kehadapan r bhai..




ok lu knal sma pic ats nih??mstilahkn da terang2 kt dada dia ada "s" n berambut pjg so meaning dat dia nih superwoman lah not superman kan...lu all twu keja dia hapa?mestilah sma ngn superman kt terbang sana sni selamatkn org kan?jap2....jd apa kaitan nya mangkuk hayun nih ngn ceta wa td?heee sja jeh tuk selingan wa nk ckp kt lu org yg msa wa ngn ride moto n kpala hotak wa ngah serabut pk sai "depa" wa pn transfer jd superwoman jap ats jalan tu..tp bkn nk selamatkn org tp wa yg diselamatkan org!ngahahaha mcm mano tu??

ok ngah asyik wa layan kepala otak wa nih dgn kelajuan ego agak dlm 40km/h jeh kot sbb jln tu ngah jammed..wa follow satu keta kancil nih..tetba keta nih break ngejut..wa pn apa lg terkejutlah sgt2 smbil usya keta blakang (smpat ag) wa pn ter tarik break dgn sgt terkejut....so lu rsa apa terjadi dkt wa??mmg sekelip mata r terbang n landing atas jalan tu bhai!! moto wa tercampak d belakang n wa terbang ke depan so dat if keta blakang laju pn dia akn hentam my ego kn??wah sempat lg wa berfikir...yg beshnya wa landing sopan kot.xda kang2..dengan tgn wa cover muka lg...(ni aksi spontan yg wa x dpt bygkan!) hehehehe

kira wa terbang nih ala2 mcm wa fly nk score goll time game handball lah...wa rsa sbb tu wa xda injured yg serious sgt..patah2 suma xda.syukur alhamdulillah r...sbb adegan terjun menerjun nih wa slalu sgt wat time gme cuma surface jeh lain...kali nih tar kot derr...mmg lg bisa lerr...hahahah ok after xsmpai seminit wa jatuh wa rsa ada ramai mnusia yg dtg kt wa...adoi mna nk letak muka wa yg cun nih...ngeeee then wa dgr pak cik tu tnya.."adk ok x?" adoi soklan yg lu rsa wa patut jwb pe??"xskt cik cuma sy malu jeh ni" takan nk jwb cmtu kan...so wa pn diam jeh sampai pakcik tu suh wa gerak kaki n tnya wa kot2 ada part yg x leh gerak...alhamdulillah syukur lg sbb wa rsa suma anggota bdn wa bley gerak cuma wa xda cukup tenaga jeh...then pakcik2 tu angkat wa p tepi...eh2 tetba wa pndang my ego kt sblah da berdiri macho...lu ok ke mr EGO?hehehe


dlm kelam kabut tu xda pn org yg offer nk bwk wa p sepital....nk nangeh rsanya...tp wa kn kuat ala2 superwoman mana leh nangeh bhai...smpai lah ada sorg pakcik n makcik nih offer nk antaq wa p sepital...syukur ada manusia yg lg prihatin kt bumi nih...dan2 masa depa pimpin wa nk masuk keta wa trus rsa nk pitam bagai...hadoi da masuk keta n smpai keta jalan xda setitik pn air mata wa yg kuaq..bukan nk ckp wa kuat sgt tp ntah lah kpala otak wa nih rsa cm xleh nk tafsir apa benda yg wa rsa sebenarnya dat time smpai lah makcik u tegur..."adik, adik ok x?bg num family adk makcik nk call"...pas jeh makcik tu tegur trus air jernih ngalir ke pipi mcm ujan ler plak..hadoi....dat time bwu lah terasa perit gla luka wa nih.....hu3

smpai jeh kt sepital wa kna sorong masuk yellow zone..otw to mmg wa rsa cm artis r kan apa tak nya suma org dok tngok gadis berbaju kurung nih tngok ats cumey lg turun jeh ke bawah mmg jammed r kaki da mcm mat rempit sagat tar! hhehehhe malu pn ada tp wa wat selamber jeh..sepanjang jalan jmpa org mesti tanya " excident ke?" hadoi mcm nk jeh jwb "taklah...sja jeh pegi sagat kaki nih kt tat...geram gebu sgt xda parut!" huh! tp sian makcik yg bwk wa tu dia r yg jenuh dok jwb soklan2 yg ntah pa2....


inilah rupa wa masa kt ward! bley senyum ag kra ok r kan?ngeee



ini luka yg kt lutut..xda truk sgt sbb wa da biasa ngn luka kt cni... (:



ini part plg teruk..perit dia perghhh tuhan jeh twu.sakiiitttt!!!



ini jeh habuan yg wa dpt akibat kecuaian sendiri!ngeee ):



lebeh kurang kui 11pm jgk r selesai suma urusan kt sepital...check sna sni..tambah pa yg patut..cucuk sna sni bwu depa discharge wa...lega xpayah stay lelama kt ward tu...takot kot derr..jap org sakit itu..japg org sakit ini...xcident nih xpyh ceta r....2min sekali gamaknya..hu3
itulah kejadian yg wat wa terlantar jeh kt umah nih....masa2 sakit2 nih lah bwu wa sedar sapa yg sebenarnya ada ngn wa....thnks sgt2 tuk family wa...mummy,abang n angah yg mmg sgt prihatin jga wa......kwn2 wa especially geng2 netball keda adik farah,k.fiza,k.mira, farid. qis, k.siah n k.wan also our mnager k.puziah yg dtg mlawat wa...n also staf keda yg lain k.ugy,pak ndak n abg lan....cewah cm ucapan hari raya lak...hehehehe



n to my MIA (ingt jejariruncing jeh ke ada MIA..wa pn ada tau..ngeee) thnks sbb dtg jauh2 tuk just sapukan ubat n bersihkan luka sy jeh...sy twu nangeh air mata berdarah pn takan dpt blk apa yg pnah sy ada kn?sy respect apa yg awk nk....sy kuatkn hati terima segalanya....mungkin nnti awk akn sedar apa yg sy maksudkan.....huh!


notauntukhati: sy sdng bertahan cik hati! hu3





live life and go crazy!

Monday, June 13, 2011

edisi sentap tahap gaban.

I'm not supposed to love you,
I'm not supposed to care,
I'm not supposed to live my life wishing you were there,
I'm not supposed to wonder where you are and what to do,
I'm sorry I can't help myself,
I'm in love with you..............


ok ini edisi sentap.jd mengapa harus ada quotes begitu?senang jeh jwpannya...quotes di atas adalah permulaan kepada kesentapan wa pd hari ini....ini berkenaan dgn penyakit hati yg wa hidapi..satu pnyakit yg wa sendirik cri....n nw wa da dpt symtom2nya....baru semalam wa rsa bahagia.tp hari nih wa da berduka.pdn lah muka.nk sgt cri pasal kn..dpt r! mak da pesan "adik, jgn mainkan perasaan org." wa pengang kata2 mak. wa lepas apa yg wa rsa wa xsendiri x mampu nk kc...walau seintan permata mana pn dia tp kalo hati da x suka makanya wa terpaksa amek langkah tnggaikn yg mna ada.bkn tuk masa depan wa..tp tuk dia....walau wa sendiri dimaki hina..wa x ksah.kerna makian hanya sementara.jd wa pasrah dgn apa yg ada. telinga wa pekakkan, mulut wa kunci rapat, hati wa keraskn sekeras-kerasnya! wa ikot kata hati...jd ini pengakhirannya....yg sememangnya wa harus terima.....


ini cerita mr s....yg dr awl wa sendiri twu pengakhirannya....tp wa redahi jugak.sbbnya?ya wa ingin rsa bahagia walau wa twu menda tu last2 wat wa sakit...semalam wa bwu rsa saat2 yg agak bahagia....tp hari nih wa da dpt symtom2 sengsara! dok elok2 bercinta berayat bagai tetba dia ckp " syg ptg nih i nk p jmpa dia" pergh tetba jantung wa tersentap.direct line bai...gak2 lerr....wa da agak siapa dia tu..tp wa wat2 pekak xpaham bahasa masih bertanya siapa...yelah b4 nih xpnh berbunyi pn sai dia...senyap sunyi tiada pa2...n pasai nk jmpa dia ptg nih pn lu xpnh gtau wa der..so wat do u xpect wa akn rasa??x ke sentap wa?mmg firasat wa b4 nih btoi2 lah der..lu senyap2 blakang wa kan...lu jgn ingt wa tatau..wa cuma pejam mata...tp hati wa x buta.... n bkn bwu sekali wa bercinta....menda tu suma wa da mkn dulu bai....

wa sebenarnya xksah bai..wa twu lu sapa b4 wa redah ini...wa sedar lu ada dia...tp yg wa frust bla lu x ckp ngn wa btoi2....y lu nk sembunyi bgai?nk jga hati wa?mmg bullshit r! da awal2 wa pesan jgn tipu.kta masing2 twu kedudukan masing2..tp bla kta amek jalan nk redah jgk suma nih kta perlu jujur!itu yg lu xda derr......sekarang hati wa da betol2 terumbang ambing der...wa twu wa slh....tp y wa still nk stay...??

ini masalah wa sebenarnya....kalo da sangkut mmg pyh r...tp wa kk cuba sedaya upaya tuk buang kekusutan yg tersangkut tu...n bla wa sendiri da pilih jalan tuk redah jeh so nw if anythin happen wa kna kuat lah facing all da probs...mcm yg wa da jnji ngn mot dulu....hu3....


notauntukhati: maaf sbb buat anda mkin rapuh! ):

live life and go crazy!

Thursday, June 2, 2011

Testing time!

Hait! I'm testing to post ma entry fresh from ma bb! Let's checkit out! Ngeeee
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
live life and go crazy!

Wednesday, June 1, 2011

koir KEDA (:


fuh3....haiyak byk btol semut! bwu sminggu wa x jengok...cpt btol!heee...sory dear im super duper bz skrg nih...xsempat nk mengupdate pa2 last week...tp last week mmg super duper bz ok.wa kehulu kehilir mcm menteri pembangunan wanita.ngahahahah...mmg xda msa nk story..today bwu wa btoi2 masuk ofis from 8-5 insyaalllah...hehehehe

ok lets talk bout wat happened to me last week..mcm yg last post wa ceta sai koir kn..ok last week mmg bz wif dat thing lah..training koir from 9.30 to 4.30 every day mmg make me sakit lutut all da way!apa taknya kalo koir style berdiri tegak cm tiang xpa jgk...nih siap kna joget bgai...bley imagine x how me yg keras cm pokok buluh nih berjoget??msti lu xcya kn?haa xpa wa ada bukti beb..video yg dirakam oleh admire2 wa!ngahahaha..but nw xleh upload ag cz wa xdpt copy..wait ha!

staight away last week mmg xmasuk ofis r..kemuncak our koir team ialah kna perform time majlis sambutan KEDA ke 30 yg berlansung d tngkat 8 bangunan umno nih...xramai pn manusia yg hadir just bout 400 staffs jeh.mak ai mcm tu x ramai?mmg wa penipu lah kn...atceli dis was ma 1st performance towards penonton yg ramai cmtu...dulu msa kecik wa mmg artis sekolah.masuk pertandingn bercerita u...smpai peringkat negeri tau..jgn tatau! tp penonton xda r seramai nih..so lu ols bley byg x how ketaq i m on da stage?da lah menerajui barisan hadapan.dok tengah lak tu.mmg terbaik r kn....

lg stengah jam b4 perform our instructor bley lak gtau yg ada perubahan tentatif which we all hv to perform depan vvip ok! omg dat time dgr jeh tgn n jari jemari nih makin sejuk n menggeletar bai...but wat mka confiden plus terer r kn...time naik on stage tuk amek position tu mta wa mmg x snggup nk pandang audian yg ramai tu...jd apa wa buat?wat bodo jelah...hahaha thn mka tebal lah gla...nk pandang instructor pn mmg x npk dia da..so wa pndang lampu2 kt ats langit jelah....sesekali bila anak mata wa terpandang insan2 yg wa knal kt bwh sna mmg wa senyum r nk tahan gelak!

alhamdulillah after about 6 lagu we all perform n dgr tepukan gemuruh from audian yg ramai plus pujian from dato' rsa lega gila....ofcos ada mistake2 yg kitorang wat kt ats tu tp xda lah obvious sgt kn..for beginners cm we all nih yg keras cm pokok buluh nih dpt perform sumtin yg mcm tu kira bgus lah kn....n ofcos lah wajib ada kutukan from others yg mmg berdengki ngn daks sporting cm we all....tp itu suma lumrah manusia lah kn.apa yg wa wat mcm besa pekak kn telinga...habis ceta...

lu jgn tatau eh muka we all masuk tv kot. its on buletin 1.30 tv3 on 30 mei...apalagi kwn2 yg mengenali diri ini pn berjabu2 lah msg wa..first k.mimi bbm me ckp sai tu.dat time wa ngah sbuk jd pengapit si dena nih...tup2 lps tu sorg2 msg...haih rugi wa xleh tngok live!aduh malu kot..satu malaysia tngok kegedikkan wa ats stage tu...agak2 apa dorg akn ckp?heeee....mampus r nk ckp pa pn...ada wa kesah?heee...n satu menda lg yg u oll kna tau ialah...we all x habis2 dipuji oleh vvip yg hadir. siap bg suggestion suh naikkan pasukan koir tuk perform kt majlis2 rasmi...hadoi habis lah....jd artis r plak!layan jer....

jum tngok pic lak:
















byk tu jeh pic yg nk msuk..yg lain leh check kt fb wa k. ok tu jeh ceta bout koir...maybe next time we all akn perform tuk 1000 org penonton sapa tau kn...ngahaha bajet gla kot...n satu lg yg u oll harus tawu....saham wa mkin naik kot lately nih...mampus r org2 yg terlibat nk jga wa....hahahaha sengal jeh kn wa...bajet hott jeh...tp biaq r wa nk pasan kn sbbnya if kte sniri xpasan lu org ingt org lain nk pasan?mmg x r kan....jd marilah kte beramai2 pasan diri sendiri bajet hot k...


hurm oklah da 3.41pm....dr pg wa tulih as usual ptg jgk bwu nk post akibat kekangan masa kerja a yg menimbun...hahahah...ptg nih training nettball lak...giat mara sungguh anak pak mad sorg nih...haiyak....ok u guys, wa nk out da.. nk kmas brg n blk....daaaa....





notauntukhati: hati sedang mengembang bak bunga kembang setaman! achewaahhhh!! :B

live life and go crazy!

Monday, May 23, 2011

owh rutin yg mencabar!


ok sila percaya dgn title entry ini....hahahahah mencabar lah sgt kalo pagi2 bgn 6.45am..tp nw da awl cket 6.30 eh sbb Mr. S volunteer nk kejut wa...haahhahaha...ok pg nih xtwu nk ceta apa tp mmg rsa nk menulis.sbbnya?japg kul 9.30 am da kna g training vokal!muahahaha...ok wa nk ceta bout wa pnya rutin harian yg sgt menguji keimanan wa...sapa nk dgr silakan.sapa tanak lu org twu apa nk wat kn..ngahahaha...

ok untuk hari2 weekdays wa akn bgn seawal pkui 6.45 pagi yer kawan2...awl ker?hahahaha mmg lah x sbb kalo 6.45 mmg subuh gajah lerr wa!but nw wa da bgn awl cket 6.30..sbbnya mcm wa mention kt atas td lah... (: erm pehtu wa akn siap2 nk g keja.dlm 7.30 wa da siap n panaskan engine suzuki NINJA wa tu...ngahahaha sila percaya lagi sbb cena lah wa nk ride NINJA dgn kain kurung moden yg terbelah didepan??mmg x r! hehehehe....


sila bayangkan wa ride NINJA nih ngn wa pnya kain tebelah??agak2 cena eh?hahaha



inilah pacuan 2 roda cumel mcm tuannya!ngahahaha

ok bila YAMAHA EGO wa da panas tahap 8, wa pn merempit pegi keja..10km for 10min jeh.pehtu wa da ada dpn ofis.heee beshkan?datsy wa ska merempit dr susah pyh naik keta yg leceh tu.parking saja da rm3 sehari..jd mmg X r kn!bukan nk kedekut sgt tp lebeh baik berjimat.so duit wa bley simpan nk p honeymoon kt bali! wah..angan2!


bila da smpai ofis wa akn kms dulu workstation wa..bkn apa kekdg cik siti wan kembang wat midnite show..so kna lah sapu n bersihkan apa yg patut.....da tu wa akn check "inbox" wa kot2 ada document urgent yg wa kna setel..da setel suma bwu wa on lappy n pc tercanggih wa nih...keyin apa2 data yg latest2 smbil2 bka lappy on9 n check mail n fb....pehtu wa kan smbung keja2 ofis yg lain yg sgtlah mencabar minda wa..maklumlah Hartanah sgtlah jauh bezanya dr Sains Sukan ya kwn2....jd hari2 kepala otak wa yg dulu dok menghafal muscle2...tulang2..jenis senaman n etc tetba kna pk sai projek2 pembangunan yg mmg totally out of service!


ok ofis hour wa akn tamat tepat jam 5pm....selalunya 4.59 pm sepa da sibuk2 beratur kt mesin punch.ish nk blk pn smpai kna berebut xphm wa...mmg lah wa x phm sbb wa bkn antara mereka2 yg snggup beratur seawal 4.57pm sbb nk blah awal..wa kna tukaq baju dulu tuk training netball setiap ptg..cemuih kot!tp untuk sihat sejahtera sepanjang zaman wa layankan jeh...


abeh training about 7.30pm..trus wa rempit blk umah sbb workshop tmpat wa training dlm 4km dr umah wa so dekat jeh....mlm lak after selesai kewajipan wa sebagai seorang muslimah sejati (ewah bajet!) wa akn prepare tuk tuition class yg akn stat kul 8.30 to 10 pm....nk menghadap kanak2 yg berlainan level seramai 7org sgt mencabar minda wa ok...lu npk 7org mmg leh gelakkn wa tp 7org tu ibarat 40org yg sma level tau...wa kna paham setiap kehendak seorang demi sorg student wa yg perangai masing2 mmg sgtlah berbeza...tekanan setiap mlm kdg2 bley wat wa rsa cm nk telan pil tdoq jeh!hahahaha ngarut!


ok mcmtulah rutin wa hari2.....sgt mencabar kan??heee mlm2 wa mesti padam jam 10lebeh2 cket..but nw lewat cket sbb wa syik angau melayan my Mr S... ((: setiap hari wa akn bzkn diri wa sbb nya kalo wa x bz wa akn melayang melayan kisah2 masa dulu. so baik wa wat2 bz supaya menda2 tu suma takan singgah kt otak wa walau seminit! hahahaha..


huish da pkul 9.30am..mcm mls jeh nk berKOIR ari nih...aduh dalah x break1 ag...lapaq!!!hu3 nk tanak kna jgk lah layankan lara depa nih..wa kn pekerja yg berDEDIKASI! ngahahaha




notauntukhati:sila bergembira kerana bsok anda akn terluka! eh tetba! (:



live life and go crazy!

Sunday, May 22, 2011

penyakit HATI thp 1

hye peeps! (ceh bajet mcm rmai peminat!)ngahahahaa.....hurm da beberapa hari tidak menghapdate blog ini.maafkn wa pnunggu gua! lately nih wa bz cket...byk keja nk settel! sila percaya ok waloupon sebenarnya wa pegi bercuti!hahahaha....

skrg nih jam menunjukkan pkul 12.15 tengah hari..ok wa lmbat on9 ari nih disebabkan oleh kekangan masa dan keadaan server yg cm hampeh!xleh on9 r pg td derr..penat wa restat lappy.korek wayar sna sni....still xleh..so wa pn amek kesempatan xleh on9 td dgn membuka file2 n menyetelkn kerja2 wa...but at dis moment....file yg wa bka td terbiar begitu sahaja akibat server da ok!ngahahahaa....

ok lets take time kul brapa wa akn post entry ni...aduh kna focus nih sbbnya ptg kang kna pegi training koirrr!!!eh sejak bila join koir nih??haa lu org jgn tatau ye mak skrg da mcm putri umno da...mentang2 r freshie mak kna join suma benda tau...!huh! mls sbenarnya tp tuk nk tunjuk wa nih seorg yg pulun dgn kerja wa layankan jelah...so by hook or by crook wa kna post dis entry b4 2.30!boley kerr??


make it simple lah nanad!nk bebel sai benda lain bila nya nk stat writing post yg related ngn tajuk kan.heeee ok ini tentang penyakit hati. tp apasal ada tahap2 dia?hurm meh wa nk explain y bg wa penyakit hati nih ada thp n jenis dia...for me, my penyakit hati still bley control so i consider it as tahap 1!

hurm apa yg penyakit hati thp 1 itu?itu ler rmai sgt org yg syg mmg risiko mndapat penyakit hati sgt tnggi ye adk2....heee statement wa yg agak perasan nih mmg mcm har kn??ada lak ngaku diri sgt disayangi oleh ramai manusia..mmg x r! sbb bkn depa yg syg wa..tp wa yg murah hati dgn kasih syg melimpah ruah so wa kc r kt depa sorg cket...ngeee...

to make it short, sng ckp nw suma insan2 yg wa syg ngah hangin ngn wa...depa suma ngh wat pakatan nk tnggalkan wa....sbb?hurm lu pk r sniri...wa nih pangai baik sgt kot sbb tu depa xleh blah ngn wa da...huk3..sedeh sbnarnya tp sja nk hepy2 kn diri sniri....

yg wa xthn tu suma org nk pegi serentak tu..haih ada pakatan nk jatuhkan wa ke hapa nih??ke depa nih mmg ngah wat mogok secara besar-besaran??haih pening pk punca...smlm wa melayang jap pk soal hati wa yg xpnah nk tetap nih..kejap itu kejap ini...mna satu nk pn tatau...smpai dlm toilet ngah gosok gg pn kpala melayang pk mslah dunia nih...bwk moto pn dok berangan2 smpai kna horn 3-4 kali pg td...so agak2 lu wa pnya pnyakit nih patut tahap 1 ke thap 8??

huh! sshkn jd wa?itu lerr wa da ckp jgn cri pasal dgn en hati..kn da dpt penyakit!so nw apa wa nk wat??wa sebenarnya sgt mls nk pk tentang efek selepas ini akn tetapi menda tu lah yg dok main kt medula oblogata wa nih!!itu yg wa jem tu...rsa melayang jeh kn bla pk...jd untuk tdak menyemak kn sereblum wa nih wa rsa baik wa pegi layan Mr S wa kn....lg bahagia! walaupn Mr S tdk akn menjamin masa dpn yg cerah tuk wa...but atleast at dis moment wa sgt heppy! sekurang-kurangnya Mr S ada tuk layan lara wa di saat2 masa tmbahan ni..thnks to my Mr S ya!luv u more! wah statement...brani siot!!ngahahaha

n untuk mereka yg sedang ingin meninggalkan wa....thnks alots tuk suma yg penah kalian berikan kpada wa....walaupn lu rsa wa mcm xda perasaan tp yg sbenarnya hanya wa yg twu bertapa indahnya taman dlm hati wa nih!so lu bley maki wa apa2...bley ckp wa mcm2...wa terima suma...sbb wa mmg sedar wa hanya manusia yg tdaklah seperfect mna tp wa jga pnya hati yg perlu dijaga!...


jd untuk itu wa sudahi entry wa nih dgn ucapan terima kasih tdak terhingga kepada pihak yg terlibat mencipta landskap taman yg indah dlm hati wa nih...wa sgt2 appreciate suma itu..wa syg sgt kt lu derr...tp wa xtwu cena wa nk tunjuk ag... so if ini pilihan lu wa terima. (sebak jap!)heeee


untuk tidak memikirkan semua masalah hati n untuk tidak membuatkan penyakit hati ini menular ke tahap 2 wa rsa eloklah wa pergi menyibukkan dri wa ngn kerja2 amal.jd mari berlatih KOIR kwn2! da almost 2.30 nih!hahahahaha n ptg nih da stat training netty blk...da seminggu wa joly..ptg nih sure mati katak wa kna bantai! ho3


untuk my Mr S, thnks for being there for me! n luv u lah sayang! grrrrrr (:




notauntukhati: walau sakit mna pn sila kuat yerr cik nanad!

live life and go crazy!